Reparation av kroppen:

Kan man reparera kroppen från det man har varit med om? Från ärr som finns i kroppen och själen och som inte är synliga? Ibland undrar jag. Ett som är säkert är att man inte kan göra det ensam. Jag har haft och har förmånen att ha stort social nätverk. Under åren som gått har jag skaffat mig kontakter både inom vården (Jag är sjuksköterska) och utanför. Jag är inte blyg, och är ganska rättfram, säger vad jag tycker och tänker, på gott och ont. Jag kan prata med vänner och främlingar, det ena leder till det andra. På så sätt får jag många kontakter med olika typer av människor. Det är hos dessa människor finner jag tröst.

Tidigare skrev jag att jag har biverkningar av mina mediciner och ibland får jag så ont i kroppen, särskild i ländryggen. Detta har pågått under många år. Det gäller att stå ut och försöka hantera det på bästa möjliga sätt. Jag går nu för tiden hos en Kinesiolog och certifierad  Idrottsmassör, Zonterapeut och Dipl. Kostrådgivare. Hon gör underverk med min rygg och min själ. Jag skall inte sticka under stolen att det kosta pengar, men en sak lärde jag mig under min sjukdom att om jag vill överleva och ha god livskvalité så måste jag investera i min kropp. Det är värt varenda öre. Vad och hur gör ni?

Jag försöker i alla fall att lyssna på signaler från min kropp. Var i veckan hos Camilla min massör och igen gjorde hon underverk med min rygg. Det är en underbar känsla att inte ha ont och att kunna behålla den känslan länge.