DET FINNS HOPP

Igår kväll kunde jag ej somna och låg och funderade på vad jag skall skriva idag. Dessvärre borde jag gå upp och skriva upp det som kom till mig då. Just nu kommer jag inte ihåg så mycket, men hoppas att varefter jag skriver så kommer jag på vad det var. jag kanske upprepar mig här på bloggen, men detta ämne att sluta jobba och vara pensionär ligger mig varmt om hjärtat. Som ni läste kanske tidigare här så har jag de senaste månaderna känt mig inte nöjd med min situation dvs. att jag inte har ngt meningsfullt att göra och att jag har känslan av att inte behövas längre. Då menar jag att inte behövas av samhället. Tyvärr är det oftast så att när man har slutat att arbeta då hamnar man i ingenmansland. Man har inte längre viktiga uppgifter i samhället. Många säger att det är så skönt att pensionera sig, man behöver inte rusa till jobbet på morgonen, man kantiga en stund kvar i sängen och läsa tidning i lugn och ro eller/och dricka kaffe hur länge som helst. Jag tror att när man har gjort detta ett tag, så blir man less och vill göra ngt annat. Vad ? frågar jag mig? Faktum är så måste jag bekänna att varje morgon vaknar jag med ångest över att inte veta hur dagen blir., har ingen lust att stiga ur sängen. Det är inte så att jag sitter hemma hela dagar, men jag ordnar olika saker , träffar mina vänner, går till FeelGood för att träna i bassängen, men det är inte det som skall sysselsätta mig på dagarna, jag vill ju göra ngt gott för ngn annan, det är då kommer jag känna mig tillfreds !!!!. Vi glömmer ofta att alla människor vill känna sig behövda och bidra till samhället. Innan jag slutade arbeta så sade många av mina vänner att “oj vad skönt nu kommer du ha frihet för att göra vad du vill “, men vi är olika och alla människor vet inte vad de vill och vill inte ha denna frihet, i alla fall inte jag.Jag behöver inte få betalat utan önskar att jag kan hjälpa ngn/några där ute och på detta sätt känna mig tillfreds att jag har gjort ngt gott för ngn. Faktum är att det viktigaste är att tappa inte hoppet och fortsätta se sig omkring efter ngt meningsfullt att göra.

Kram till er alla där ute.

Hiring older people is good for business. Jag vet att man måste lämna plats åt den yngre generationen, men de äldre kan bidra med sina kunskaper och bör jobba om de vill efter 65 års older.

Hiring older people is good for business. Jag vet att man måste lämna plats åt den yngre generationen, men de äldre kan bidra med sina kunskaper och bör jobba om de vill efter 65 års older.